lördag 25 oktober 2014

Björnbärs/Hallon mousse

Hej!
Här kommer ett snabbt liten inlägg på en av mina favorit fyllningar i tårtor. en fräsch och väldigt god fyllning! 

Björnbärs/Hallon mousse receptet räcker till ett lager i en 25 cm tårta

225 g hallon/ björnbär (frusna funkar lika bra som färska)
1/2 dl socker
4 blad gelatin
3 dl vispgrädde

Blötlägg gelatin bladen i kallt vatten i fem minuter.
Koka upp bären och sockret (om du använder björn kan du behöva mosa dem lite lätt med en gaffel mot kanten an grytan). Om du vill så kan du passera bort kärnorna i bären nu men
 det är en smak sak.
Smält gelatinet i den varma bär blandningen låt svalna i kylen (den ska bara svalna inte stelna).
Vispa grädden och vänd ner i den svala bärblandningen. Här är det viktigt att verkligen försiktigt vända ner bären så att inte luften i grädden försvinner.
Låt stelna i kyl i ca 2 timmar eller fyll direkt mellan bottnarna i en tårtring. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar